Home > Installer Error > Installer Error 1001 Could Not Load File Or Assembly

Installer Error 1001 Could Not Load File Or Assembly

All rights reserved. Those correspond both to the version of NET runtime on the install machine (also 4.0.30319), and to the Target NET Framework (4.0) of the Properties of TempestCustomActions.dll . Originally I configured everything to run under x64 bit platform, but I faced the same issue. The same approach works fine for installing a different assembly. have a peek here

So just upgrade the .NET framework on that service-machine. This assembly is built by a runtime newer than the currently loaded runtime and cannot be loaded. I've followed the directions at http://support.microsoft.com/kb/816169 to create the setup project with no trouble. Kingdom" If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. https://social.msdn.microsoft.com/Forums/windows/en-US/738586b8-00fb-4374-9571-982ca66da091/error-1001-could-not-load-file-or-assembly-built-by-an-assembly-newer-than-the-currently?forum=winformssetup

Were students "forced to recite 'Allah is the only God'" in Tennessee public schools? Setup.ini: [Info] Name=INTL Version=1.00.000 DiskSpace=8000 ;DiskSpace requirement in KB [Startup] CmdLine= SuppressWrongOS=Y ScriptDriven=2 ScriptVer= DotNetOptionalInstallIfSilent=N OnUpgrade=1 Product=iPFG 2.5 PackageName=iPFG 2.5 .msi EnableLangDlg=N LogResults=N DoMaintenance=N ProductCode={9B2D5112-6DEF-4717-BC47-39D38E983234} ProductVersion=1.00.0003 LauncherName=setup.exe PackageCode={4946BA3E-7A15-4A89-8929-A3E84F7D7772} [Languages] RequireExactLangMatch=0x0404,0x0804 RTLLangs=0x0401,0x040d Default=0x0409 Supported=0x0409 [MsiVersion] [SupportOSMsi11] ;Supported platforms for MSI 1.1 Win95=1 Win98=1 WinNT4SP3=1 [SupportOSMsi12] ;Supported platforms for MSI 1.2 Win95=1 Win98=1 WinME=1 WinNT4SP3=1 [SupportOS] ;Supported platforms for MSI 2.0 Win95=1 Win98=1 WinME=1 WinNT4SP6=1 Win2K=1 [SupportOSMsi30] ;Supported platforms for MSI 3.0 Win2KSP3=1 WinXP=1 Win2003Server=1 [Win95] MajorVer=4 MinorVer=0 MinorVerMax=1 BuildNo=950 PlatformId=1 [Win98] MajorVer=4 MinorVer=10 MinorVerMax=11 BuildNo=1998 PlatformId=1 [WinME] MajorVer=4 MinorVer=90 MinorVerMax=91 BuildNo=3000 PlatformId=1 [WinNT4SP3] MajorVer=4 MinorVer=0 MinorVerMax=1 BuildNo=1381 PlatformId=2 ServicePack=768 [WinNT4SP6] MajorVer=4 MinorVer=0 MinorVerMax=1 BuildNo=1381 PlatformId=2 ServicePack=1536 [Win2K] MajorVer=5 MinorVer=0 MinorVerMax=1 BuildNo=2195 PlatformId=2 [Win2KSP3] MajorVer=5 MinorVer=0 MinorVerMax=1 BuildNo=2195 PlatformId=2 ServicePack=768 [WinXP] MajorVer=5 MinorVer=1 MinorVerMax=2 BuildNo=2600 PlatformId=2 [Win2003Server] MajorVer=5 MinorVer=2 MinorVerMax=3 BuildNo=2600 PlatformId=2 [0x0409] 0x0409=English (United States) 0x0411=Japanese 0x0401=Arabic (Saudi Arabia) 0x042d=Basque 0x0402=Bulgarian 0x0403=Catalan 0x0804=Chinese (PRC) 0x0404=Chinese (Taiwan) 0x041a=Croatian 0x0405=Czech 0x0406=Danish 0x0413=Dutch (Netherlands) 0x040b=Finnish 0x0c0c=French (Canada) 0x040c=French (France) 0x0407=German (Germany) 0x0408=Greek 0x040d=Hebrew 0x040e=Hungarian 0x0421=Indonesian 0x0410=Italian (Italy) 0x0412=Korean 0x0414=Norwegian (Bokmal) 0x0415=Polish 0x0416=Portuguese (Brazil) 0x0816=Portuguese (Portugal) 0x0418=Romanian 0x0419=Russian 0x0c1a=Serbian (Cyrillic) 0x041b=Slovak 0x0424=Slovenian 0x040a=Spanish (Traditional Sort) 0x041d=Swedish 0x041e=Thai 0x041f=Turkish [iPFG 2.5 .msi] Type=0 Location=iPFG 2.5 .msi [Setup.bmp] Type=0 [ISSetupPrerequisites] PreReq0=Windows Installer 3.1 (x86).prq PreReq1=Microsoft.NET 2.0 SP2 Chinnok.prq PreReq2=C++RedistPack.prq Reply With Quote 07-31-2009,11:30 AM #3 joshstechnij View Profile View Forum Posts InstallShield Software Engineer Join Date Jul 2006 Location Schaumburg, IL Posts 1,757 The error seems to indicate that InstallUtilLib.dll attempted to load a file that didn't exist. more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed answers to any questions you might have Meta Discuss the workings and policies of this site About Us Learn more about Stack Overflow the company Business Learn more about hiring developers or posting ads with us Stack Overflow Questions Jobs Documentation Tags Users Badges Ask Question x Dismiss Join the Stack Overflow Community Stack Overflow is a community of 4.7 million programmers, just like you, helping each other.

  1. No luck.
  2. Set up the installer for x64 CPU, but target the projects (your code) for x86 CPU or Any CPU (unless you have 32 bit 3rd party DLLs) to make it run correctly on Windows 7x64.
  3. How to install a replacement lock in a mailbox?
  4. Because it's often because of one corrupted XML files that you might have install/uninstall error.The "Could not load file or assembly" means that the installer tried to load the assembly to execute post install / uninstall feature and this operation failed (either loading or executing)You'll also have a log file here : C:\Users\tv\AppData\Local\Temp\LM_Remote_KeyMap_20130428231442_0_LM_Remote_KeyMap_Installer.msi.log (or with a similar name).

Proof of non-regularity, based on the Kolmogorov complexity Are leet passwords easily crackable? We are here to help.Email+1 650 963 5574 United States+44 20 3608 0638 International, UK© 2002 - 2015 Caphyon Ltd. Now, I had definitely upgraded said server to .net 4 (twice, as a matter of fact – after the first time i received this error!) After some Googling, some people were saying to change the platform target on my assemblies, which i did, to no avail. To resolve it, I had to change the service project to run in “Any CPU” and the installer project to x64, then only the problem got resolved. [Hope this would help someone in future…] You sir resolved an issue I was having for a whole half a day!

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\installutil.exe share|improve this answer answered Nov 18 '10 at 16:25 Darryl Braaten 3,87132542 how do I make this the defualt "installutil.exe"? –Louis Rhys May 30 '11 at 9:49 @louisrhys add the 4.0 framework directory to your path. But when Tempest.DeploymentXXX.msi is run, I get the following error: Error 1001. I feel like it might be because the one that fails was written for .NET 4.0, and the one that works is in 3.5. http://stackoverflow.com/questions/2675989/installing-net-4-project-on-target-server-error-system-badimageformatexceptio In the context menu, select View -> Launch Conditions Under 'Version' choose '.NET Framework 4' After rebuilding and deploying my setup file, everything worked fine." share|improve this answer edited Aug 21 '12 at 13:48 Matt 9,08243868 answered Apr 26 '10 at 10:36 Alex 12.6k28118233 I'm having the same problem.

Reply With Quote Quick Navigation InstallShield 2010 Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums Products AdminStudio AdminStudio Compatibility Solver Workflow Manager App Portal FlexNet Producer Suite FlexNet Connect FlexNet Instrumentation Management FlexNet Enterprise Update Management FlexNet Licensing FlexNet Embedded FlexNet Publisher FlexNet Operations FlexNet Usage Management FlexNet Electronic Software Delivery FlexNet Advanced Organization FlexNet Cloud Licensing Service FlexNet Operations Cloud FlexNet Operations On-Premises FlexNet Manager Suite FlexNet Manager Platform FlexNet Manager for Cloud Infrastructure FlexNet Manager for Adobe FlexNet Manager for IBM FlexNet Manager for Microsoft FlexNet Manager for Oracle FlexNet Manager for Symantec FlexNet Manager for Engineering Applications InstallAnywhere InstallAnywhere 2015 InstallAnywhere 2014 InstallAnywhere 2013 InstallAnywhere 2012 InstallAnywhere 2011 InstallAnywhere 2010 InstallAnywhere 2009 InstallAnywhere 2008 InstallAnywhere - Versions prior to 2008 InstallAnywhere Collaboration InstallShield InstallShield 2016 InstallShield 2016 Express InstallShield 2015 InstallShield 2015 Express InstallShield 2014 InstallShield 2014 Express InstallShield 2013 InstallShield 2013 Express InstallShield 2012 Spring InstallShield 2012 Spring Express InstallShield 2012 InstallShield 2012 Express InstallShield Collaboration Legacy Installer Products InstallShield InstallShield 2011 InstallShield 2011 Express InstallShield 2010 InstallShield 2010 Express InstallShield 2009 InstallShield 2009 Express InstallShield 2008 InstallShield 2008 Beta InstallShield 2008 Express InstallShield Windows 12 InstallShield 12 Beta InstallShield 12 Express InstallShield Windows 11.5 InstallShield MultiPlatform 11.5 InstallShield 11.5 - Palm and Windows Mobile Projects InstallShield 11.5 Express InstallShield 11 - Windows Installer Projects InstallShield 11 - InstallScript Projects InstallShield 11 Express InstallShield 11 - Universal Installer Projects InstallShield 11 - Palm and Windows Mobile Projects InstallShield 10.5 - Windows Installer Projects InstallShield 10.5 - InstallScript Projects InstallShield 10.5 - Palm and Windows Mobile Projects InstallShield 10.5 - Universal Installer Projects InstallShield X - Universal Installer Projects InstallShield X - Windows Installer Projects InstallShield X - InstallScript Projects InstallShield X - Palm and Windows Mobile Projects InstallShield X - Express Developer InstallShield Developer 8 InstallShield Developer 7 InstallShield for Windows Installer DemoShield DemoShield 'Gallery Object' and Sample Demo Gallery InstallShield Activation Service InstallShield Activation Service - Publisher Website 1.2 InstallShield Activation Service - InstallShield 11 DevStudio InstallShield DevStudio 9 (Windows Installer projects) InstallShield DevStudio 9 (InstallScript projects) InstallShield DevStudio 9 (Smart Device projects) Express 5.x and earlier InstallShield Express 4 & 5 InstallShield Express - General InstallShield Express - Delphi installshield.express.delphi InstallShield Express - FoxPro InstallShield Express - VB installshield.express.vb MultiPlatform InstallShield MultiPlatform 5.x Bean Gallery InstallShield MultiPlatform 4.x Bean Gallery Professional InstallShield Professional Version 7.x InstallShield Professional Version 6.x InstallShield Professional (Versions 5.x and Prior) InstallShield SDM vBuild vBuild for InstallShield Beta Products Community Site Feedback Community Site Feedback « Previous Thread | Next Thread » Posting Permissions You may not post new threads You may not post replies You may not post attachments You may not edit your posts BB code is On Smilies are On [IMG] code is Off [VIDEO] code is Off HTML code is Off Forum Rules All times are GMT -5. What is different now except that logfiles should be written? System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'file:///C:\Windows\SysWOW64\Files' or one of its dependencies. Top GovardhanaReddy Posts: 12 Joined: Mon Oct 28, 2013 10:43 am Re: Error 1001.

I want to be able to get a value during the installation in order to update the app.config with the user's desired settings. http://stackoverflow.com/questions/26497897/error-1001-system-badimageformatexception-could-not-load-file-or-assembly-on-cre Developer resources Microsoft developer Windows Windows Dev Center Windows apps Desktop Internet of Things Games Holographic Microsoft Edge Hardware Azure Azure Web apps Mobile apps API apps Service fabric Visual Studio Visual Studio Visual Studio 2015 products Visual Studio Team Services Visual Studio Code Visual Studio Dev Essentials Office Office Word/Excel/PowerPoint Microsoft Graph Outlook OneDrive/Sharepoint Skype Services Store Cortana Bing Application Insights Languages & platforms Xamarin ASP.NET C++ TypeScript .NET - VB, C#, F# Server Windows Server SQL Server BizTalk Server SharePoint Dynamics Programs & communities Students Startups Forums MSDN Subscriber downloads Sign in Search Microsoft Search Windows Dev Center Windows Dev Center Explore What’s new for Windows 10 Intro to Universal Windows Platform Coding challenges Develop for accessibility Build for enterprise Windows Store opportunities Docs Windows apps Get started Design and UI Develop API reference Publish Monetize Promote Games Get started UI design Develop Publish Desktop Get started Design Develop API reference Test and deploy Compatibility Windows IoT Microsoft Edge Windows Holographic Downloads Samples Support Why Windows Dashboard Explore What’s new for Windows 10 Intro to Universal Windows Platform Coding challenges Develop for accessibility Build for enterprise Windows Store opportunities Docs Windows apps Get started Design and UI Develop API reference Publish Monetize Promote Games Get started UI design Develop Publish Desktop Get started Design Develop API reference Test and deploy Compatibility Windows IoT Microsoft Edge Windows Holographic Downloads Samples Support Why Windows Dashboard Ask a question Quick access Forums home Browse forums users FAQ Search related threads Remove From My Forums Asked by: Error 1001. Installation error: "Key not valid for use in specified state". I set the Edit1Property property to "TIMETORUN", and in my Primary Output action's CustomActionData property I put in the following: /TimeToRun="[TIMETORUN]\".

If so I replied to it yesterday, let's continue the debate over e-mail.All the best,Mihai Mihai Petcu - Advanced Installer TeamFollow us: Twitter - Facebook - YouTube Top GovardhanaReddy Posts: 12 Joined: Mon Oct 28, 2013 10:43 am Re: Error 1001. http://thenewnexus.net/installer-error/installer-error-1605.html Browse other questions tagged .net .net-4.0 or ask your own question. Something went corrupt and I uninstalled it. Pin: 560086 Contacts Phone: +91-80-23002144 Fax: +91-80-23193552 Email: [email protected] Like Relyon Softech Alex Brown Blog Joe Blogs CV Contact Me Deploying .NET 4 Project – Error 1001 (System.BadImageFormatException) April 26, 2010 After attending the UK Tech Days events last week in London, I was keen to jump on the Visual Studio 2010 and .net 4.0 bandwagon.

I tried so many different variations of the CustomActionData string and none of them worked. Kingdom" Hi We have a Basic MSI project that build ok and normally does not pose any problems during installation. I converted some of our projects here at Crocus to the .net 4 framework (which was incredibly easy – nothing broke!) I even took advantage of some of the quick to implement features in .net 4, and converted some of our massively over-ridden methods to use optional parameters. http://thenewnexus.net/installer-error/installer-error-6006.html Here's what I had to do: Right-click the service project in Visual Studio, go to "Properties" Set "Startup object" to the name of the service (it had been set to the value "(Not Set)").

up vote 22 down vote favorite 10 So I built a service in C# and I am trying to use the following command to install it: C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\installutil.exe MyService.exe >> installLog.txt It fails. So what about the assembly that invoke the dll? g'luck.

Are D&D PDFs sold in multiple versions of different quality?

It is tagged as a malicious site for some reason. Running the setup I can retrieve the TimeToRun value from the Context.Parameters collection without issue. You need to set the .NET Framework Launch Condition Here’s how to do it: Right click on your deployment project in solution explorer. The way to do it is load that dll with .NET Reflector (http://www.red-gate.com/products/dotnet-development/reflector/).

In addition to it missing the Startup object, the Setup and Deployment project had .NET 2.0 referenced as a prerequisite. When I run an installation project created in Visual Studio - get the following error: Error 1001 Exception occurred while initializing the installation. Is it illegal for regular US citizens to possess or read the Podesta emails published by WikiLeaks? this contact form However, i am going to try a bit with the command line string.

I also use this batch file to install the my services @ECHO OFF REM Directory for .NET 4. The system cannot find the file specified.. Afterwards, I tried to to run the installer to create logfiles that help us: setup.exe /debuglog"C:\PathToLog\setupexelog.log" /v"/L* \"C:\PathToLog\msilog.txt\" " However, the installer now ran through and the application got installed successfully. Flour shortage in baking Using wildcards for column names in dynamic soql in apex How to photograph distant objects (10km)?

The system cannot find the file specified. windows-services setup-project custom-action ssis share|improve this question edited Aug 6 '11 at 2:51 user756519 asked Dec 23 '10 at 5:55 mikesigs 1,86221631 Hi folks, I am facing same problem/issue/error since last morning. In order to achieve this, the above CustomActionData must be altered like so: /TimeToRun="[TIMETORUN]\" /TargetDir="[TARGETDIR]\". One project in particular is a Windows Service, that sends out purchase orders on a schedule. (I recently wrote about how this broke due to Quartz.net expecting a UTC start time) This has a Visual Studio deployment project associated with it.

Eg. You need the following file to be installed on your machine. I've definately installed the .net 4 framework on the target machine - what's going on? .net .net-4.0 share|improve this question asked Apr 20 '10 at 14:37 Alex 12.6k28118233 add a comment| 2 Answers 2 active oldest votes up vote 20 down vote accepted I eventually found the solution to this, and blogged about it: Deploying .NET 4 Project – Error 1001 (System.BadImageFormatException) Update: Copied the content from the blog: "After attending the UK Tech Days events last week in London, I was keen to jump on the Visual Studio 2010 and .net 4.0 bandwagon. Results 1 to 5 of 5 Thread: Installation fails on some machine with message "Could not load file or ***.

Action ended 02:48:00: InstallFinalize. I have not figured out what the differences in a silent installation ond a normal installation are, but it actually no longer poses a problem. No luck.Screenshothttps://dl.dropboxusercontent.com/u/45754103/LMRemoteKeyMapInstallFail.pngInstaller Log file:https://dl.dropboxusercontent.com/u/45754103/LM_Remote_KeyMap_20130428231442.logReplyModify #3 StephaneM Re: Installation Failure - Error 1001 - v7.4HiWhen I try to install LM Remote KeyMap v 7.4, the install fails about 6/10 of the way through the install with error:Error:Error 1001. Kingdom" Thread Tools Show Printable Version Subscribe to this Thread… Display Linear Mode Switch to Hybrid Mode Switch to Threaded Mode 07-31-2009,07:59 AM #1 knoepdan View Profile View Forum Posts Power User (30+ Posts) Join Date Jun 2009 Posts 46 Installation fails on some machine with message "Could not load file or ***.